torstai 13. tammikuuta 2011

Omat!


Mä vaihdan nämä tonne hederiin heti kun ehdin!

Tänään valuhikijoogaa Vinyasa Flow 90 min, (intialainen meditaatiomusiikki on Är-Syt-Tä-Vää jos sitä jatkuu vaikka 20 min!). Muuten kiva setti. Joogasalilla on 1 v-synttäriviikko ja sinne sai jättää palautetta. Ehdotin, että ois kiva jos ois joku tunti jolla ohjelma on aina sama, niin a) ei tarvis arpoa koko ajan että mitä tapahtuu ja b) sitä vois treenata itsekseenkin (kuten astangaa). Saa nähdä toteutuuko.

Noilla söpöläisillä opetin tänään puolisolle hiukan rinnallevedon tekniikkaa. Kuulien mukana tulee myös Tuomon loistava vinkkivideo ja ohjelehti. Mulla on niitä nyt sitten useempikin kappale.

Ja sitten siihen tiinasen kysymykseen, aloitin kuulatreenit nelisen vuotta sitten kun mulle tehtiin Elixiassa treeniohjelmaa yhden pt:n kanssa. Mä olin aivan kyllästynyt puntin vääntämiseen ja toivoin "jotain muuta". Ohjelmassa oli sitten kinesis-juttuja (sellasia laitteita) ja täytteeksi joku kuulaliike. Rupesin siitä pikku hiljaa laajentamaan liikepankkia youtuben videoiden avulla, mutta treenailin kuulilla vaan sellaisen kerta viikkoon ja muuten sitten kaikenlaista muuta (fillarointia, pilatesta, joogaa jne).

Oikeesti pääsin ihan kunnolla jyvälle noista ihanista perusliikkeistä (rinnalleveto, tempaus) vasta siellä Tuomon kurssilla syksyllä, ja sen jälkeen ei ole kiinnostanut muuta tehdäkään. Treenin ei ikinä tarvitse olla samanlainen (eikä se oikeestaan edes voi olla, koska voimat ja vireystila vaihtelee päivästä toiseen), muutamalla perusliikkeellä treenaa todella tehokkaasti koko kropan eikä siihen mene kamalasti edes aikaa. Keskivartalo vahvistuu oikein erityisen paljon, joka on istumatyöläiselle ihan loistava juttu. Tänään esim. oisin voinut seistä yhden jalan puu-asanassa vaikka vartin, niin hyvin tasapaino kehittyy, ihan vaan siinä sivussa.

Nyt on suunnitelmissa, että jos (kun) saan sen ohjaajasertifikaatin keväällä niin rupeen pitämään tossa läheisellä urheilukentällä kesällä kerta viikkoon ilmaisia treenejä (tähän tyyliin) ja opettelen siinä sivussa hyväksi ohjaajaksi. Siihen saakka koitan kerätä mahdollisimman paljon hyvää oppia ja treeniä!

2 kommenttia:

  1. Toi kuulostaa oikeesti tosi mielenkiintoiselta, kiitos. On muutenkin kiva lukea näitä sun treenijuttujas. :)

    VastaaPoista
  2. Anu, ne on ton Markon (video yllä) vetämiä treenejä Hyvinkäällä, joten idea ei ole varsinaisesti omani :D Mä tiedän, että se on eri juttu jos liikuntahommista pitäis saada leipä, itse voin tehdä tommosta hyväntekeväisyyttäkin kun saan siitä itse kuitenkin niin ison hyödyn. Myöhemmin kun olen oppinut katsomaan ja analysoimaan niitä oppilaiden virheitä ja korjaamaan niin sitten vasta alan katsella josko löytyis hyvää tuntipaikkaa jostain.

    tiinanen, mehän voitais joskus tehdä treenitreffit kun sähän asut Stadissa!

    VastaaPoista

Terve ja tervetuloa kertomaan mielipiteesi!
Pidetään kommentit asiallisina, eikö.