perjantai 14. tammikuuta 2011

Rinnalleveto á la Marko Suomi

Eiliseen juttuun  lisätäkseni:
kävinhän mä toisenkin kerran Elixiassa ohjattavana tuossa syksyllä ja sillon mulle tehtiin ihan puhtaasti kuulaohjelmaa. Sain vaan virheellistä tekniikkaohjausta, nimittäin mua ohjanneen kundin mielestä rinnalleveto ois pitänyt tehdä jonkun ihme olkapäänoston kera. Tangolla se tehdäänkin niin, mutta kuulalla kuten tässä videossa (Marko on siis yksi lajin pioneereja Suomessa).
En onneksi ehtinyt itse sisäistää sitä kun musta se liike tuntui niin kovin oudolta. Mun mielestä tämä tekniikka ei juurikaan eroa siitä, kun kamppailu-urheilija asettuu puolustusasentoon: nyrkki tuodaan lähelle leukaa ja kyynärpäät kylkiin kiinni, liikerata on lyhin mahdollinen, paino alhaalla, jotta saadaan voima tuotettua jaloista ja keskikropasta. Siinäpä se.

4 kommenttia:

 1. Hyvin kiteytetty noi periaatteet! Simppeli juttu tavallaan, mutta kyllä siinä alussa oli ihmettelemistä pitkäksi aikaa. Mun mielestä isot linjat kuntoon ensin ja sitten jokaisen oma tyyli tulee siihen päälle. Olkapääkohautukset yms. turhat liikkeet jäävät kyllä pois kun laitetaan tarpeeksi toistoja ja/tai painoa :)

  VastaaPoista
 2. Tosi mukava saada sulta kommenttia!

  Mä olen nyt muutaman kerran neuvonut tuota liikettä toisille ja toden totta oman kehon hahmottamisessa on isoja eroja! Pidempään kamppailulajeja treenanneilla se asennon hahmotus luonnistuu selvästi helpommin.
  Sitten on vielä kaikenlaiset maneerit jotka sotkee tekemistä; jos on tehnyt paljon pumppia ja vastaavia juttuja tangolla niin ne kyynärpäät lähtee oitis haahuilemaan johonkin sivulle johtuen siitä, ettei tangolla muutakaan voi.
  Mä olen nyt huomannut, että parasta on aloittaa kuulan neuvominen siitä, että "tämä laji sopii laiskalle, sillä tavoite saada tämä pallo liikkumaan mahdollisimman vähällä vaivalla".

  Vähän se on tietty tavoitteistakin kiinni, mutta kyllä se paras treeni nyt vaan kootaan noilla perusliikkeillä.

  VastaaPoista
 3. Aivan, kamppailussa opetetaan käsittääkseni lajista riippumatta kehon painopisteen havainnointia, niin että itse tietää missä paino on ja missä on keskilinja jne. Siltä pohjalta saa hyvin valmiuksia lajiin kuin lajiin, eli kaikkien pitäisi harjoitella niitä juttuja mun mielestä. Parasta on että painopistejutut ovat aika simppeleitä ja ihan kotona tehtävissä olevia treenejä.

  VastaaPoista
 4. Lyönnit kun tahtoo olla semmosia läpsäisyitä jos siellä ei ole kroppa takana ja hidastakin se tuppaa olemaan :D

  Siinä oiskin muuten peruskouluun sopiva uus liikuntatuntisisältö iänikuisten hiihtojen sijaan (vaikka hemmetin hyvää liikuntaa sekin kyllä on jos joku oikeesti neuvoo tekniikan...): kamppailulajien perusteita, kahvakuulaa ynnä joogaa ja permantovoimistelua. Hyvä tulee!

  Eduskuntavaaliehdokkaat, winkwink!

  VastaaPoista

Terve ja tervetuloa kertomaan mielipiteesi!
Pidetään kommentit asiallisina, eikö.