tiistai 8. helmikuuta 2011

Lyhyt ja napakka

Maanantai-illan treeni nimittäin: vartti tempausta kasikiloisella vaihtaen kättä jatkuvasti. Nämä forkut on nyt TOSI kipeet.
Onneksi keskiviikolle on varattuna kuulemma työntötreeniä. (Paitsi kun me kuitenkin alotetaan kertaamalla vanhaa. Ei se sit auta kun sisulla kai vaan...)

Tänään illalla joogaa. Ohjaajan nimi ei ole Heidi. Saa nähdä mitä sieltä tällä kertaa tulee.

13 kommenttia:

 1. Oletko kahvakuulatreeneissä siirtynyt täysin Stamina-henkisiin treeneihin?

  Olen yrittänyt etsiä 6-kiloista kuulaa tempauksiin, kun rohkeus ei vieläkään riitä 8-kiloiseen (vasen olkapää leikattu 20 vuotta sitten ja oikea mahdollisesti tullaan leikkaamaan keväällä). Sain rystyseni auki kun harjoittelin tempausta salin 5-kiloisella kahvallisella jumppapallolla.

  VastaaPoista
 2. Tällä hetkellä ainakin joo, kun on tuo kurssikin meneillään ja olen tosi innoissani noista teknisistä jipoista.
  Ja onhan se suhteellisen kätevää kun saa treenattua koko kropan lyhyessäkin ajassa.

  Mä luulen, että kun siirryn pihalle reenaamaan (tai partsille, kun ensin tarkenis ilman hanskoja) ja siellä mahtuu paremmin tekeen noita jumppaliikkeitä myös niin lisään ainakin jotain juttuja sekaan. En halua, että homma käy liian tylsäksi aivoille :D

  Tempaus ei itse asiassa tunnu pahasti olkapäähän (ensin mulla ainakin kypsähtää kämmenet...)!
  Juju on tietty tekniikassa, eli se varsinainen työntävä lihas on tuossa kyljessä (ns. lapatuki, jos pilates-termit on tuttuja), olkapää kuuluu olla "pois korvasta" eli melkolailla rento. Joogaliikkeistä vuori (tai alaspäin katsova koira, miksi sitä haluaakin kutsua)-asana on hyvää harjoitusta oikeiden lihasten löytämiseen ja vahvistamiseen.
  Jos olkapään liikkuvuus on normaali niin eikun pelotta kokeilemaan, aloita ihmeessä sillä nelikiloisella jos sellainen löytyy. Tuomo ainakin muuten myy kuusikiloisiakin (voimatoimi) ja vissiin kaikki muutkin noista sivupalkin kaupoista.

  Kun kuula kulkee melko lähellä kehoa se ei kuormita olkapäätä eikä mäjähtele ranteeseen. Kyynärpäätä siis rohkeesti koukkuun vaan ja kyynärpää edellä (noin vaakatasoon saakka)vienti ylös. Ja alas voi kuulan tuoda myös räkin kautta paitsi kisoissa!

  Kuulostaako järkevältä?

  VastaaPoista
 3. Hitsi, minun vasen käsivarsi on kyynärpään läheltä vielä sen tuntuinen lauantain jäljiltä, että en ole ottakun kahvakuulaa käsiin. En tiedä uskaltaisiko jo tänä iltana. :)

  VastaaPoista
 4. Eikun takas selkään sano cowboy! :D
  Hyvä kai mun on täältä huudella kun hengästyin lauantaina pelkästään katsomisesta LOL

  VastaaPoista
 5. Suurin ongelma on oikeasti korvien välissä. ;) Yritän korjata sitä matkaamalla pienemmillä askelilla kohti 8 kiloa. Vaihdoin salilla jumppapalloon, kun 4-kiloinen tuntui liian kevyeltä. Seuraava pallo näytti olevan 7-kiloinen, siihen käsiksi seuraavalla kerralla. Voimien pitäisi sinällään riittää, olen tehnyt tempauksia tangolla.

  VastaaPoista
 6. Tangolla tempaaminen ottaakin olkapäihin, kuulan kanssa ei ole tarkoitus tehdä sitä nykäisyä. (Mä en ole itse temmannut tangolla mutta mulle yritettiin alunperin opettaa kuulalla tempaamaan just silleen, eli väärin. Juttelin sitten yhden tytön kanssa jolle tankotekniikka oli tuttu ja siitä kävi ilmi tämä asia.)

  Mikä siinä kasikiloisessa pelottaa, liikkeen pysäyttäminenkö ja se mäjähdys?
  Sillä pallolla ei meinaan taida saada kättä käännettyä kuten pitäisi että paino laskeutuu pehmeesti vasten rannetta. Jos paino mäjähtää niin todennäköisesti käsi on kyynärpäästä liian suorassa. Ranteen sen sijaan pitäisi olla.

  Tässä muuten Hyvinkään kisasta videota. Etualalla näkee parhaiten tuon ranteen asennon ja toinen oikealta tekee tuon alasviennin "hidastetusti". Huomannet eron siinä ja punapaitaisella joka käyttää sitä repivämpää "moukarointitekniikkaa"?
  http://bambuser.com/channel/SamiM/broadcast/1387520

  VastaaPoista
 7. Eniten pelottaa että saan olkapääni sijoiltaan. Irrationaalista mutta päässäni valitettavan totta.

  VastaaPoista
 8. Hyvä lämmittely kannattaa tietysti tehdä ja mä neuvoisin myös tekemään ensin vauhtipunnerrusta, jossa siinäkin loppuasennossa töitä tekee sama lapatukilihaksisto ja olkapää on alhaalla.
  Kuten sanottu, jos olkapään liikkuvuus on muuten normaali ja liikerata pysyy kehon raamien sisäpuolella niin en näe mitään syytä miksi liike vahingoittaisi olkapäätä.

  Tietty nuo pelot on sellaisia, että ne vaan pitää jotenkin itse työstää. Hyvin muistan kun lähdin ekaa kertaa kokeilemaan seinäkiipeilyä. Mulla ei ole edes mitään kammoja, mutta silti piti jossain kohdassa hetki pidättää hengitystä, että pääsi jatkamaan (mä siis pidätän hengitystä aina myös mustikkametsässä koska kammoan hämähäkkejä...)

  Löytyykö teidän nurkilta asiantuntevaa tekniikkaohjaajaa katsomaan tota hommaa sun kanssa?

  VastaaPoista
 9. Mulla on pari kertaa käynyt niin, että vauhtipunnerruksen loppuasento ei ole tuntunut stabiililta. Ja tempauksessa ehkä suurin huoli on saada pysäytettyä se liike hallitusti. Olen aikoinani saanut vasemman olkapääni sijoiltaan, ja oikeakin on ollut lähellä mennä, ja näistä on syntynyt todella syvällä oleva pelko vahinkojen uusiutumisesta. Eli mun pitää rakentaa luottamus siihen, että tekniikka pysyy kasassa ja olkapäät ruodussa myös nopeassa liikkeessä.

  Eiköhän Kukka pysty auttamaan, joskin 4-kiloisen heiluttelua voi olla vaikea kommentoida. ;)

  VastaaPoista
 10. Mä luulen, että Kukka on kyllä oikea henkilö katsomaan tota hommaa joo!
  Se pallo kuitenkin vääristää tempauksen liikettä, mutta sitä vois ehkä käyttää sellaiseen harjoitukseen jossa (kuula) heilautetaan suoraan ylös ja pysäytetään yläasentoon pohja ylöspäin?
  Sen voi hyvin aloittaa sillä nelikiloisellakin, alkaa kyllä tuntua kun tekee tarkasti ja monta toistoa. Ko. liike vahvistaa koko sitä heilauttavan käden puolta, erityisesti niitä lihaksia jotka stabiloi asentoa.

  (Jossain tuolla kahvakuulaforumilla mä näin sellaisen stillikuvan, jossa Kukka tekee sitä liikettä, nyt en vaan löydä sitä mistään... )

  VastaaPoista
 11. Yritän vielä tänään etsiä kaupungilta 6-kiloista kuulaa ennen illan treenejä, Motonetiin en pääse. Toivottavasti onnistaa.

  VastaaPoista
 12. Ai ollanks me samas ryhmäs???
  KIVA!

  VastaaPoista
 13. Jep. :D Mut tänään tunnistaa rupisista rystysistä. ;)

  VastaaPoista

Terve ja tervetuloa kertomaan mielipiteesi!
Pidetään kommentit asiallisina, eikö.