maanantai 29. elokuuta 2011

Jälkitunnelmia kisoista

Multa kyseltiin pitkin matkaa, että miksi en lähde kisaamaan 16-kiloisella. Siihen oli montakin syytä. Tärkeimpänä niistä varmaan se, että mä olen niin kilpailuhenkinen, etten lähde tuollaiseen kisaan katsomaan josko saisin raavittua jonkinlaisen tuloksen kasaan. Realistinen tulostavoite ois ollut jossain 90 nurkilla, sitä voi käydä kokeilemassa jossain salikisoissa, muttei SM-skabassa. Sinne lähden pärjäämään. Aikoinaan kävin Kanalan kisoissa katsastamassa lähtötilanteeni, mutta nyt alkaa olla jo jonkinlaista näppituntumaa siihen, mitä voi missäkin ajassa tehdä, mikä vaikuttaa mihin ja millaisia realistisia tavotteita voin asettaa tästä eteenpäin. Mullahan ei ole mikään kiire mihinkään!

Ilman vahvaa pohjafysiikkaa 16-kiloinen kuula on aika painava otettavaksi haltuun puolessa vuodessa. Nuorempana se olis saattanut vielä onnistuakin, mutta tässä iässä ei voi tuosta vaan ruveta rehkimään kovia treenejä viittä päivää viikossa. Ilmeisesti me ollaan 16-kiloisten sarjan voittajan Krissen kanssa nostettu suunnilleen yhtä kauan. Jos nyt vertaa meidän fysiikoita ja vuosirenkaita, niin on niissä jonkinlainen perusero, vai mitä?

Tästä hommasta ei ois tullut yhtään mitään ilman valmennusapua! Vaikka me ollaan oltu monestakin asiasta eri mieltä Kukan kanssa, niin hänelle kuuluu Iso Kiitos! Ei me helppoja olla me valmennettavatkaan, vaikka lahjakkuutta porukasta löytyykin runsaasti!


Kiitokset lähtevät myös Markolle ja Heikille!

Nyt ryhdyn itse testaamaan käytännössä mitä se on nostaa kahdella kuulalla, silleen miehekkäästi. Pitää tietää mistä puhuu, jos joskus vaikka menee neuvomaan jotakuta!

Seuraava kisa on siis Hyvinkäällä 5.11. Tulkaa sinne, jos haluatte nostokärpäsen puremia! Tulostavoite ei tule olemaan valtava, kahden kuulan kanssa homma on kuitenkin niin eri kuin yhden. Ja tässä on parhaassakin tapauksessa noin 8 viikkoa aikaa treenata, jos pysyy edes suurinpiirtein terveenä.

Mutta arvatkaas mikä on varmaa! Jos nostolavalle saakka pääsen, niin siihen saakka taistelen, ettei kroppa enää tottele mitään sille annettuja käskyjä. Ellei sitten kello pelasta ennen!

2 kommenttia:

  1. Mulla on ainakin hullumpi kiilto silmissä tuossa kuvassa :o)

    Hyvää asiaa ja samoilla ajatuksilla tei oman valintani 20 kg ja 16 kg välillä. Pitää ensin treenaa tarpeeks että voi lähtee kisaamaan isomman kanssa.

    VastaaPoista
  2. Oli sulla kuulemma lavallaki... LOL

    VastaaPoista

Terve ja tervetuloa kertomaan mielipiteesi!
Pidetään kommentit asiallisina, eikö.