tiistai 2. elokuuta 2011

Lämmittelyvideo

Tässäpä tämä lupailemani video:Eipä tota tule liikaa tehtyä ikinä. Että vaikkette nostaiskaan niin voitte silti mobata ja "joogata".

edit:
Olen tuolla kuulafoorumilla kirjoittanut videosta lisähuomioita ja kopsaan ne nyt tänne:
Tuossa aurinkotervehdyksessä tulee sitten venytettyä myös lonkankoukistaja, selkä, takareidet, pohkeet... hengittäminen on aluksi aika vaikeeta muttei kannata lannistua, kyllä se siitä lähtee!
Mä en nyt maininnut siinä mitään tosta juurilukosta (mula bandha) eli peräaukon ympärillä olevista lihaksista, koska kaikkee ei saa mahtumaan 10 minuuttiin. Niitä kun oppi vielä käyttämään niin se mm. lisää nopeutta, parantaa tasapainoa ja keventää kehoa.

Ujjayi-hengitys muuten myös lämmittää kehoa sisältä, joten jos joskus ulkotreeneissä paleltaa niin eikun hengittelemään!

Lisäksi muuten tuo kun oppii ojentamaan polvia nostamalla niitä polvilumpioita (ei tarkoita siis jännittyneitä reisilihaksia!) mahdollistaa myös räkissä jalkojen suoristamisen.

Vielä yksi vinkki: tee toinen a-tervehdys niin, että soturiasennosta lasket takimmaisen polven lattiaan. Saat aikaan kunnollisen lonkankoukistajavenytyksen. Tällöin kannattaa myös hengittää vatsaan niin, että se suorastaan pullistuu!
Kohdassa n. 2:20 olevat pyöritykset aktivoivat lantionpohjan lihaksia ja haastavat myös koordinaatiota, täältä löytyy Pekka Taipaleen video, jossa on vaihtoehtoja videon alkuosan mobilisaatioliikkeille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Terve ja tervetuloa kertomaan mielipiteesi!
Pidetään kommentit asiallisina, eikö.